Κανόνες

  1. Είστε ευπρόσδεκτοι να υποβάλετε φωτογραφίες που μπορεί να έχετε τραβήξει κατά το παρελθόν. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι φωτογραφίες πρέπει να ανεβούν κατά τη διάρκεια της περιόδου του διαγωνισμού. Ο διαγωνισμός αρχίζει την 15η Μαΐου 2016 (00:00 ώρα Ελλάδας) και λήγει την 15η Ιουνίου 2016 (23:59 ώρα Ελλάδας).
  2. Όλες οι συμμετοχές πρέπει να είναι πρωτότυπες φωτογραφίες που αποστέλλονται από τους δημιουργούς τους. Φωτογραφίες που αποστέλλονται από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον φωτογράφο (ακόμη και με την άδειά του) δεν γίνονται δεκτές.
  3. Όλοι, εκτός από τα μέλη της επιτροπής μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.
  4. Οι φωτογραφίες πρέπει να δημοσιευτούν κάτω από μια ελεύθερη άδεια χρήσης, κατά προτίμηση υπό τους όρους της άδειας CC BY-SA.
  5. Ο κάθε συμμετέχοντας μπορεί να συνεισφέρει με όσες φωτογραφίες και από όσους τόπους επιθυμεί.
  6. Οι φωτογραφίες πρέπει να απεικονίζουν μια συγκεκριμένη φυσική προστατευόμενη περιοχή από τον σχετικό κατάλογο περιοχών. Φωτογραφίες αξιόλογων αντιπροσωπευτικών ειδών (ζώα, φυτά κλπ) που τραβήχτηκαν σε επιλέξιμη περιοχή επιτρέπονται, αν έχουν ταυτοποιηθεί σωστά. Φωτογραφίες εκτός αυτών των περιοχών ή ειδών που δεν αποτελούν αξιόλογο είδος για τη συγκεκριμένη περιοχή δεν λαμβάνονται υπόψη.
  7. Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να έχει ανάλυση τουλάχιστον 2 megapixels, και να μην έχει ορατά υδατογραφήματα ή υπογραφές. Επιτρέπεται και η συμμετοχή φωτογραφιών τραβηγμένων με ασπρόμαυρο φιλμ ή φωτογραφίες σκαναρισμένες (για παλαιότερες φωτογραφίες τραβηγμένες με φιλμ και εφόσον έχουν σκαναριστεί με την αντίστοιχη ανάλυση).