Ερωτήσεις και απαντήσεις

Υπάρχει ένα όριο στον αριθμό των φωτογραφιών που μπορώ να υποβάλλω;
Όχι, μπορείτε να υποβάλετε όσες θέλετε. Μερικοί άνθρωποι ανεβάζουν φωτογραφίες από δεκάδες τοποθεσίες. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ανεβάσετε τις καλύτερες ποιοτικά φωτογραφίες σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Photoshop ή ένα παρόμοιο πρόγραμμα εκ των υστέρων επεξεργασίας φωτογραφιών μου πριν από την υποβολή τους;
Ναι, φυσικά. Οι φωτογραφίες μπορούν να τύχουν επεξεργασία με τη χρήση οποιουδήποτε λογισμικού. Αλλά σας παρακαλούμε να αποφύγετε τον πειρασμό της υπερτροποποίησης: αυτός είναι ένα φωτογραφικός διαγωνισμός και όχι ένας διαγωνισμός τέχνης στον υπολογιστή.
Ποιες είναι οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το μέγεθος της εικόνας;
Παρακαλείστε να υποβάλουν εικόνες που είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και όχι “συρρικνωμένες για το διαδίκτυο”. Εκτιμούμε εικόνες υψηλής ανάλυσης για πολλούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης. Εικόνες κάτω από τα 2 megapixels δεν θα ληφθούν υπόψη για βράβευση, καθώς τους λείπει χρηστικότητα σε μεγαλύτερα μεγέθη, ιδιαίτερα σε έντυπη μορφή. Παρακαλούμε σημειώστε ότι δεν θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ζητήσουμε να υποβάλετε φωτογραφίες μεγαλύτερης ανάλυσης.
Μπορώ να επεξεργαστώ ο ίδιος την Βικιπαίδεια για να προσθέσω τη φωτογραφία μου σε ένα λήμμα που δεν έχει εικόνες;
Ναι, θα ήμασταν ευχαριστημένοι! Μόλις η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό είναι ήδη στο Wikimedia Commons, μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί στη Wikipedia απλώς με την προσθήκη ενός συνδέσμου στη σελίδα.
Δεν είμαι ο καλύτερος φωτογράφος του κόσμου. Θέλετε ακόμα τις εικόνες μου;
Ναι, βέβαια! Ακόμα κι αν δεν μπορούν να συμμετέχετε με την προσδοκία της νίκης ενός από τα βραβεία, η συμμετοχή σας μπορεί ακόμα να σας δώσει την ικανοποίηση της γνώσης ότι έχετε βοηθήσει να τεκμηριωθεί το τοπικό φυσικό περιβάλλον σας και η φυσικής κληρονομιά, και ότι έχετε κάνει τις εικόνες σας ελεύθερα διαθέσιμες για τις μελλοντικές γενιές. Το ότι θα έχετε συμβάλει ή ακόμη και θα γίνετε μέλος μιας αυξανόμενης κοινότητας (Wikipedia) που πιστεύει στην παραγωγή γνώσης ελεύθερα διαθέσιμης σε όλους.
Οι περιοχές είναι πολύ μεγάλες, πώς να επικεντρώσω σε τι να φωτογραφίσω;
Οι πιο χρήσιμες εικόνες είναι ευρείας άποψης και αντιπροσωπευτικών βιοτόπων. Μπορείτε, επίσης, να υποβάλετε φωτογραφίες αντιπροσωπευτικών ή σπάνιων ειδών (ζώα, φυτά κλπ) που τραβήξατε σε προστατευόμενες περιοχές, αλλά αυτές οι φωτογραφίες θα πρέπει να προσδιορίζονται σωστά. Εάν έχετε υποβάλει τέτοιες φωτογραφίες, είναι στο χέρι σας να τις περιγράψετε, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι μια φωτογραφία τραβήχτηκε σε ένα φυσικό καταφύγιο (και όχι στο μπαλκόνι κάποιου).
Τι θα κάνουμε αν κάποιες περιοχές έχουν εισιτήριο;
Τίποτα κακό γι ‘αυτό. Δεν πρόκειται να αναγκάσουμε κάποιον να πληρώσει για μια ευκαιρία λήψης φωτογραφιών. Αντίθετα, άνθρωποι που πρόκειται να πληρώσουν για την είσοδο θα το κάνουν αυτό έτσι κι αλλιώς, και τους ενθαρρύνουμε να τραβήξουν εκεί φωτογραφίες.